Veel gestelde vragen

IS TANDEN WITTEN VEILIG?

Er zijn op lange termijn geen nadelige gevolgen bekend, op korte termijn kan een lichte demineralisatie optreden, echter dit is te vergelijken met het drinken van een glas cola en is na 24 uur weer tenietgedaan door de werking van het speeksel. Het glazuur herstelt zich na een behandeling absoluut binnen de 24 uur en in onze praktijk zijn er nog nooit problemen op dit gebied geweest. Onze whitening-gel heeft alle Europese goedkeuringen, zowel ISO als CE en zijn 100% pH neutraal waardoor er niets veranderd aan het hardheid van het glazuur!

HOE LANG DUURT EEN BEHANDELING?

Een behandeling duurt maximaal een uur. 

KUNNEN NA DE BEHANDELING MIJN TANDEN GEVOELIG ZIJN?

Soms kan het voorkomen dat u tijdens of na de behandeling lichte tintelingen ervaart. Indien u gevoelige tanden heeft raden wij u aan voor aanvang een lichte pijnstiller te nemen.

HOE WIT KUNNEN MIJN TANDEN WORDEN?

Bij uw geboorte wordt de kleur van uw tanden bepaald, dit wordt dus nooit witter. Daarom is er een verschil in kleur per tand, per individu.

SPEELT LEEFTIJD OOK EEN FACTOR?

Het is gebleken dat de poreusiteit van tanden minder wordt naarmate men ouder wordt en dus de gel minder goed Uw tand in kan dringen om de intrinsieke verkleuringen te witten. Maar daarentegen kan het zijn dat een 18-jarige een even 'dicht' glazuurstructuur heeft dan een 60-jarige. Hieruit blijkt maar weer dat er nooit van tevoren aangegeven kan worden wat het resultaat zal zijn. 

WAT GEBEURT ER PRECIES BIJ DE BEHANDELING?

1. Bij het binnenkomen wordt U éérst alles deskundig uitgelegd
2. Mondonderzoek en voorbereiding
3. Mondspreider wordt in de mond gedaan ( voelt heel ontspannen aan ) om tanden vrij van de lippen te houden
4. Polijsten / tandvlees droogblazen / aanbrengen van cofferdam ( =beschermlaagje van siliconengel ) op het tandvlees
5. Aanbrengen van whitening-gel op de tanden
6. UV- lamp 20 of 60 minuten ( Uw eigen keuze ) welke de reactie tot stand brengt en gaat versnellen
7. Als slot verwijdering whitening-gel en cofferdam en naar de spiegel om het witte resultaat te bewonderen!!

Let op : bij niet erkende praktijken gebeurt deze procedure soms heel onzorgvuldig of helaas helemaal niet, waardoor gevoeligheid en irritaties aan het tandvlees of tandhalzen kunnen ontstaan en belabberde resultaten.

Wees ervan overtuigd dat wij al 12 jaar ervaring hebben met het witten van tanden, de beste produkten gebruiken en opgeleid zijn door de betere tandartsen !! 

Ons team volgt in binnen- en buitenland permanent cursussen om volledig op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veilig en deskundig witten van tanden. 

HOE EN HOE LANG BEHOUD IK HET BEHAALDE RESULTAAT?

Na voltooiing van de behandeling dient u 24 uur geen kleurstofhoudende dranken of etenswaren te eten. Dit zijn dranken of spijzen, die bij morsen op een wit tafelkleed zichtbare vlekken geven (bijvoorbeeld rode wijn, koffie, thee, mosterd, ketchup, curry, rood vlees enz.). Het beste is dus om bv bloemkool, aardappelen en kipfilet en dergelijke te eten. U krijgt na de behandeling hierover een lijstje mee wat wel en niet kan de eerste 24 uur. Nadien behoud u het behaalde resultaat minimaal 2 jaar indien u niet overmatig koffie, thee, rode wijn en tabaksprodukten nuttigt!