Veel gestelde vragen

Veel mensen zitten nog met vragen wanneer ze voor het eerst een whitening behandeling ondergaan. Dat is niet meer dan normaal. We lijsten hieronder de vragen op die de meeste mensen stellen aan ons, samen met het antwoord. Zo weet je perfect wat je te wachten staat.

Sommige mensen zijn een beetje bang voor bleken door de negatieve verhalen op internet uit de jaren ’90 toen er nog met zeer hoge percentages waterstof-peroxide gebleekt werd. Dit is sinds 2012 absoluut verboden in Europa. Er is op lange termijn geen nadelige gevolgen bekend, op korte termijn kan een lichte demineralisatie optreden, echter dit is te vergelijken met het drinken van een glas cola en is na 24 uur weer tenietgedaan door de werking van het speeksel. Het glazuur herstelt zich na een behandeling absoluut binnen de 24 uur en in onze praktijk zijn er nog nooit problemen op dit gebied geweest. Onze whitening-gel heeft alle Europese goedkeuringen, zowel ISO als CE en zijn 100% pH neutraal waardoor er niets veranderd aan het hardheid van het glazuur!
Ja, ook op kronen, bruggen of facings komt een aanslag-laag. Deze aanslag wordt met bleken verwijderd , maar het wordt niet lichter dan de oorspronkelijk kleur.
Soms kan het voorkomen dat u tijdens of na de behandeling lichte tintelingen ervaart. Indien u gevoelige tanden heeft raden wij u aan voor aanvang een lichte pijnstiller te nemen. Bij zowat iedereen is de behandeling geheel pijnloos, zowel vóór, tijdens als na de behandeling.
Bij uw geboorte wordt de kleur van uw tanden bepaald, dit wordt dus nooit witter. Daarom is er een verschil in kleur per tand, per individu. Op voorhand is dus niet vast te leggen hoe wit jouw tanden zullen worden. Daarin spelen verschillende factoren een rol.
Het is gebleken dat de poreusiteit van tanden minder wordt naarmate men ouder wordt en dus de gel minder goed Uw tand in kan dringen om de intrinsieke verkleuringen te witten. Maar daarentegen kan het zijn dat een 18-jarige een even 'dicht' glazuurstructuur heeft dan een 60-jarige. Hieruit blijkt maar weer dat er nooit van tevoren aangegeven kan worden wat het resultaat zal zijn.
  1. Bij het binnenkomen wordt U éérst alles deskundig uitgelegd
  2. Mondonderzoek en voorbereiding
  3. Mondspreider wordt in de mond gedaan (voelt heel ontspannen aan) om tanden vrij van de lippen te houden
  4. Polijsten / tandvlees droogblazen / aanbrengen van cofferdam (= beschermlaagje van siliconengel) op het tandvlees
  5. Aanbrengen van whitening-gel op de tanden
  6. UV-lamp 20, 40, 60 of 100 minuten (uw eigen keuze) welke de reactie tot stand brengt en gaat versnellen
  7. Als slot verwijdering whitening-gel en cofferdam en naar de spiegel om het witte resultaat te bewonderen!!

Wees ervan overtuigd dat wij al 12 jaar ervaring hebben met het witten van tanden, de beste producten gebruiken en opgeleid zijn door de betere tandartsen!

Ons team volgt in binnen- en buitenland permanent cursussen om volledig op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen op het gebied van veilig en deskundig witten van tanden.

Tanden bleken is niet permanent, uw tanden zullen langzaam weer verkleuren. De snelheid waarmee de verkleuring optreedt is afhankelijk van uw levensstijl. Als U veel koffie, thee of rode wijn drinkt en veel rookt, dan zullen Uw tanden sneller verkleuren en heeft u 1x per jaar de fresh-up behandeling nodig.